Over Suikr

Met Suikr kun je snel en handig je eigen bloedsuikerwaardes bijhouden op je mobiel. Zo krijg je goed inzicht in pieken en dalen, ook op de langere termijn.

Je bloedsuikerwaardes bijhouden is veel gedoe, naast alle andere dingen die je al moet doen om je diabetes te reguleren. Maar het bijhouden van de waardes is wel belangrijk, omdat je anders op de lange termijn uit het oog verliest hoe het met je gaat. En dan kun je je diabetes lastig bespreken met je arts of verpleegkundige.

Wij (Willemijn, Maaike en Arno) wilden graag een Nederlandstalige app maken die zo minimaal mogelijk is en er wél aantrekkelijk uitziet. Iets dat uitnodigt om te gaan gebruiken, en om het vol te houden. Dus een app die heel weinig tijd kost, en direct nuttige overzichten oplevert waar je iets mee kúnt.

We hebben Suikr gemaakt met een ervaringsdeskundige, waardoor we alleen dát vragen wat je nodig hebt voor een goed overzicht.

Suikr bijhouden kost je maar een paar minuten per dag, en laat je mooie en handige visualisaties zien van je gemiddelden en je uitersten. Je ziet waar je te hoog of te laag zit en waar de extreme pieken optreden. Zo ga je de patronen ontdekken in je bloedsuikerwaarden, zodat je met je verpleegkundige kunt werken aan inzicht en regulatie over de langere termijn.

Heb je zelf diabetes en wil je Suikr (gratis!) gaan gebruiken? Maak dan snel een account aan. We horen graag hoe het bevalt en of je suggesties hebt: mail ons. NB: Suikr is nog in een experimentele fase - je gebruikt de app voor eigen risico.

Werk je bij een zorgverzekeraar of zorginstelling en heb je belangstelling om verder te praten over Suikr, bijvoorbeeld over een ‘branded’ versie, dan kun je ons ook mailen op info@suikr.nl.